NEKOREKTNÍ KOLIBA
18/08/2017 Admin PATRIOT

Bistro MOSS na Stodolní? Explozi chutí a vůní z Thajska se v Ostravě daří

Kde si dát dobré jídlo a kterému podniku se obloukem vyhnout? Jsme milovníci dobrého jídla, píšeme o restauracích, jak nám zobák narostl. Fandíme šílencům, kteří věří, že se provozováním restaurace mohou uživit, ale štve nás, když někde hostu nedají to, co si zaplatí. Jsme NEKOREKTNÍ KOLIBA!

Je to jen nevelký krcálek vedle vynikající restaurace GóKaNá na Stodolní, ale i tak si bistro MOSS rychle získalo přízeň Ostravanů. Tak šup tam s NEKOREKTNÍ KOLIBOU!

Uvnitř to opravdu není velké, pár malých stolků s židlemi a u zdi ještě na stojáka nebo na vysokých židlích. Ale pohodlí a luxus není to, za čím do MOSSu chodí místní strávníci…

Podává se tu thajská kuchyně a to pod taktovkou zkušeného šéfkuchaře Tomáše Poláka, majitele zmíněné sousední restaurace GóKaNá (v japonštině luxusní, výjimečný…).

MOSS je opak, tady se nehraje na luxus, ale na rychlé a dobré jídlo, ať už sebou nebo uvnitř či na malé předzahrádce.

Nabídka, která je napsána křídou na tabuli, se mění, doplňuje, takže nehrozí, že byste ochutnali devět zdejších pochutin obvykle vypsaných na tabuli a už neměli proč chodit.

Takže noste na stůl!

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Na zahřátí a probuzení chutí je naprosto skvělá polévka pho, doporučujeme všem, komu tato variace (tentokrát s kachním masem) chutná, ať se zastaví…

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Pokračujeme novinkou, polévkou tom yum (známá také jako tom yam goong) s krevetami a houbami shitake. Zapomeňte na chuť polévky pho, tohle je zase úplně jiná nádhera, jiná ostrost a koření…

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

A jdeme dál, měníme barvu na žlutou a chuť na kuřecí yellow curry s kokosovým mlékem. Znovu skvěle vychucené, členové NEKOREKTNÍ KOLIBY se, podobně jako u předchzí novinky, téměř perou o misku…

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Po vynikajících polévkách, které vydají i za hlavní jídlo, chceme ochutnat i něco hutnějšího. Na řadu tedy přichází kuřecí pad thai, které nám připadají malinko sušší, ale chutnají dobře.

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Závěr patří klasice, kuřecímu na curry s rýží, které neurazí, ani vysloveně nenadchne. Shodujeme se, že tři první polévkové chody s miskou rýže byly dnes naprosto TOP.

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Končíme s dobrými pocity a mírně orosenými čely z malinko ostřejších ingrediencí, jeden ze členů NEKOREKTNÍ KOLIBY poznamenává, že by uvítal více útulnější prostředí bez zdi okopané od bot hostů sedících na vyšších židlích, ALE my můžeme prozradit, že i to se již brzy změní… Bistro MOSS podle našich informací získá více prostoru, takže se můžeme společně těšit.

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Foto: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Na shledanou!

 

 

 

Sdílejte článek