Gastronomie
26/01/2024 Petr Sobol

Točím šišku jede! V Ostravě se začal dělat světový kebab

Foto: se souhlasem agentury WOXO

Dva kamarádi a velcí milovníci masa otevřeli v Ostravě nové bistro, ve kterém lidem servírují světový kebab. Dali mu název Točím šišku.

Patrik Bauer stojí společně se svým otcem za známým Řeznictvím u Bobra. Michal Španěl je zase spolumajitelem úspěšného ostravského bistra Eat Meat. Před časem oba spojili síly a přišli na trh s projektem Točím šišku.

O co jde?

Začali dělat kebab, který znají ze světa. „Říkali jsme si, že to musíme zkusit, a tak jsme se do toho pustili,“ svěřili se pro patriotmagazin.cz. Svůj plán představili na letních festivalech, kde měli úspěch, a tak v lednu otevřeli v těsné blízkosti Stodolní ulice vlastní bistro, jehož dominantou je gril na lávových kamenech. „V prosinci jsme měli dva zkušební dny, které ukázaly, že o naši šišku mají lidé opravdu velký zájem,“ shodli se pánové.

Součástí jejich kebabu je kuřecí maso, kupa fritované zeleniny, salátová směs, nakládaná červená cibule, feta a spousta bylinek, které si pěstují v Beskydech. Nechybí ani domácí omáčky. Těmi základními jsou česneková, chilli a bylinková, v nabídce je taky kari nebo „fit“ jogurtová.

Gril z Turecka

„Děláme kebab, jehož základem je princip grilování na lávových kamenech. Gril máme přímo z Turecka, maso má díky tomu lepší chuť, takovou do barbecue,“ uvedl Patrik.

Ostravská šiška se podává v pečivu, do boxů se pak přidává rýže. Základem je kebab z kuřecího masa, v nabídce je však i verze pro vegetariány z hlívy. „Uvidíme, jak to bude fungovat. Lidé nás totiž oba znají díky tomu, že děláme s masem. Moc fanoušků mezi vegetariány asi nemáme,“ usmál se Patrik Bauer a prozradil, že s Michalem budou nárazově přidávat i různé speciály šišky.

Nové bistro má otevřeno ve všední dny od 11 do 19 hodin. Nebo do vyprodání, což se už několikrát stalo. „Každý den máme novou čerstvou šišku. Snažíme se udělat tolik porcí, kolik prodáme, abychom nic nemuseli vyhazovat. Každopádně je pravda, že se o našem bistru dozvěděla spousta lidí a chodí k nám ve velkém,“ potěšilo Michala.

Další pobočky?

Celý projekt vznikl rychle, první pobočkou u Stodolní ulice však zřejmě neskončí. „Víme, že je to super produkt. My mu věříme. Teď bychom chtěli nastartovat rozvoz a pak můžeme přemýšlet o dalších bistrech. Logicky se jako první nabízí ještě jedna Ostrava, abychom ji pokryli celou. Pak bychom chtěli zamířit i do dalších míst v Moravskoslezském kraji,“ prozradil Michal.

Rozjezd bistra je povedený, o čemž svědčí řada pozitivních recenzí. „Jsme rádi za každou zpětnou vazbu. Díky nim se pak můžeme posouvat dál,“ pozvali všechny zvědavce Michal s Patrikem, kteří se se svým projektem představí i na některých venkovních akcích a festivalech.

Foto: se souhlasem agentury WOXO
Sdílejte článek