Gastronomie
15/12/2023 Václav Menšík

V ostravské Organice se otevřelo COKAFE číslo 5​. V příštím roce přibudou další dvě

Foto: Vladimír Pryček

Provozovatel řetězce kaváren COKAFE Richard Mauler otevřel pobočku číslo pět, kavárna sídlí v nové budově Organica v Ostravě.

“Nyní tedy máme v Ostravě čtyři kavárny, pátá je v Ostravici,” říká Richard Mauler.

Jaké máte plány dál?

V příštím roce otevřeme další dvě kavárny. První bude v našem objektu Skautská v Porubě, kde vzniká food market, kde bude celkem deset gastrokonceptů. A příští rok na podzim otevřeme v rekonstruovaném objektu Ostravica.

Řekli jsme, že jde o pátou pobočku - bylo v Organice něco jinak?

Bylo to jednodušší než rekonstrukce, mohli jsme si to udělat tak, jak nám to vyhovovalo. A byla to naše zatím největší investice.

Jsme v krásné nové budově Organica, jak probíhala komunikace s vlastníky budovy? Mluvili vám do návrhu?

No možná by mluvili, ale nebylo to třeba, protože když jsme jim ukázali návrh tohoto COKAFE od našeho architekta, koncept se jim líbil a v podstatě neměli žádné výhrady.

Jaká je otevírací doba COKAFE Organica?

Máme otevřeno od pondělí do pátku vždy od půl osmé ráno do sedmi večer, o víkendech od půl deváté také do sedmi. Vaříme vždy do dvou hodin odpoledne. Novinkou je, že v Organice testujeme objednávky bez obsluhy. Buď si zákazník objedná u baru, dostane číslo a obsluha mu pak vše přinese, nebo využije aplikaci Choice a objedná si přes mobil přímo od stolu.

Na jakou nabídku se můžeme těšit?

Nabídka je naše COKAFE klasika, káva, sendviče, šneky a další oblíbené pokrmy. Jedinou drobnou změnou je, že oproti ostatním provozovnám tady máme o jedno sladké jídlo méně, abychom trochu ušetřili místo v kuchyni.

Jaké očekáváš zákazníky? Cílíte na osazenstvo místních kanceláří nebo i na lidi z ulice?

Samozřejmě jsme tu pro zaměstnance z budovy, i když zatím mám informace, že ti chodí do práce nejvíce v úterý, ve středu a čtvrtek, a pondělí a pátky tu vlastně moc nejsou, takže jsme otevřeni i třeba pro obyvatele blízké rezidence Nová Karolina a pohostíme i lidi z centra. Už jen proto, že v našem COKAFE centrum se nevaří. Tak si možná tak trochu budeme přetahovat zákazníky z vlastní provozovny.

Chystáte právě na víkendy, kdy se kancelářská budova vylidní, nějaké speciální akce, brunche a podobně?

Teď zpočátku ještě ne, musíme se tu zaběhnout a až se s naší výrobnou, cukrárnou a centrální kuchyní, přestěhujeme na tu zmiňovanou Skautskou, tak se budeme více soustředit na akce. Na Skautské bude šéfkuchař pro celé COKAFE, který bude tyto aktivity zajišťovat napříč provozovnami. To by mělo být někdy na jaře.

V gastronomii obecně chybí personál. Jak se vám podařilo nalézt nové kolegy pro další kavárnu?

Nechci to zakřiknout, ale vlastně to nebyl problém. Na každé provozovně máme mix zaměstnanců na hlavní pracovní poměr a brigádníků, a daří se nám to dobře obsadit. Pracujeme hodně se studenty a ti u nás pracovat chtějí. Na webu máme formulář a v podstatě každý den se nám alespoň jeden nový zájemce o práci ozve.

Foto: Vladimír Pryček
Sdílejte článek