Nejnovější zprávy: Ze skály pod Kružberskou přehradou spadl horolezec. Na místě zemřel Mladý policista z Ostravy, který měl před svatbou, zahynul. Rodině mají pomoci sbírky

Gastronomie

Coloseum mění menu, pokrmy jsou lehké a italské

​Pistáciová je barvou nového menu sítě restaurací Pizza Coloseum, jejichž 15 poboček po celé republice ho začalo od 25. května postupně nabízet hostům.

Foto: Pizza Coloseum

Jeho autorem je opět šéfkuchař Marek Rauvolf, který dohlíží na kvalitu pokrmů v jednotlivých provozech. Nové menu je letní, takže svěží, lehké a barevné.

Ze všech novinek jídelníčku vybírá Marek Rauvolf chody Tris di Bruschette, Vitello Tonnato a Okouna s caponatou jako ty nejzajímavější. Novou nabídkou také startuje období oslav, protože značka Pizza Coloseum letos slaví 25 let na českém trhu.

Co se skrývá za italskými názvy? Jedná se o variace bruschett s kombinací italských paté – olivovou tapenádou a tuňákem, s pestem ze sušených rajčat s gorgonzolou a s krémem z artyčoků a prosciuttem.

Vitello Tonnato je klasický italský recept z oblasti Piemonte – studené plátky telecí kýty s tuňákovou majonézou. A konečně okoun.

„Tuto bílou rybu s pevným masem a výbornou chutí u nás skoro nikdo nezná a nepřipravuje, narozdíl oproti rozšířeným a známým mořským rybám, takže jsem chtěl vyzdvihnout její chuť,“ vypráví Marek Rauvolf s tím, že caponata je zeleninová směs, která trochu připomíná ratatouille.

„Jednotlivá jídla z nového menu se dají kombinovat, například předkrmy spolu dobře ladí,“ říká Marek Rauvolf a doporučuje hostům, aby si jich ke stolu objednali více a navzájem ochutnávali.

„Celou nabídku sestavuji půl roku, takže mě hned po jejím uvedení čeká celý kreativní proces znovu,“ přiznává ještě s tím, že vše začíná hledáním inspirace v kuchařkách, na internetu nebo při cestách do Itálie. Pak jídla musí sám několikrát uvařit a ochutnat, než je naservíruje kolegům k prvnímu ohodnocení.

Před uvedením dalšího nového jídelníčku ale zpestří šéf kuchyně nabídku ještě s různými krátkodobými menu.

„Na jaře jsme spolupracovali s Taťánou Kuchařovou a díky speciálnímu menu jsme vybírali peníze pro seniory v rámci její Nadace Krása pomoci. Během roku pak budu pracovat například se sezónními surovinami,“ dodává.