Gastronomie
26/06/2020 Jan Kubečka

Kam dnes na oběd? Do Elektry na kance se šípkovou!

​Kavárna Elektra vznikla roku 1926 v přízemí tehdejšího Hornického domu.

V roce 1992 se dům včetně kavárny stává památkově chráněným objektem. Současný nájemce J &T Banka provedl v roce 2012 rozsáhlou rekonstrukci kavárny, jejímž záměrem bylo navázat na prvorepublikovou tradici.

Elektra se tak znovu stává klenotem mezi ostravskými kavárnami.

Kuchyně se nezaměřuje pouze na vyhlášené snídaně, ale každý všední den kuchaři připravují polední menu.

Pro tento týden je připravena sedlácká bramboračka se sušenými houbami. Mezi hlavními chody najdete pokrmy tradiční české kuchyně.

Plněný paprikový lusk podávaný s rýží, telecí máslový řízek se sýrem a bramborovou kaší.

Zvěřinu reprezentuje kanec se šípkovou omáčkou, servírovaný s domácími mandlovými kroketami.

Střapačky s uzeným masem a kysaným zelím nebo drůbeží játra na červeném víně s opékaným bramborem a domácí tatarkou.

Nabídku uzavírají lívance podávané se švestkovou zmrzlinou se slivovicí.

Sdílejte článek