Jiří Votava:
Americký sen v Ostravě![](/data/setting/mp-ov-2024-12-1080px.jpg)
Typická francouzská restaurace s tak trochu kostrbatým názvem Café au père tranquille patří k ostravskému gastronomickému koloritu už 16 let.
Snad právě kvůli názvu říkají Ostravané restauraci nejčastěji Palačinkárna nebo Francouzská.
“Otvírali jsme v září 2004 a okamžitě jsme začali nabízet snídaně. Byli jsme tehdy první a jediní v Ostravě,” vzpomíná tehdejší provozní a od roku 2011 majitel restaurace Pavel Konečný.
Zdejší palačinky jsou proslulé, ať už ty sladké nebo s masem, s různými sýry... Ikonická volba je tady například palačinka s lososem a koprem.
Podnik nabízí i denní menu, dnes je to špenátová polévka a vepřový kotlet zapečený s modrým sýrem s bramborovými placičkami nebo listový salát s pečenou řepou, hermelínem, oříšky, zálivkou a bagetkou.
Máte zajímavé denní menu a chcete k vám pozvat hosty? Napište na info@patriotmagazin.cz.