Gastronomie
24/06/2020 Jan Kubečka

Kam dnes na oběd? Do Třebovického mlýna na bavorské špecle

​Historie místa sahá až do středověku. První písemná zmínka se datuje k roku 1424, kdy na mlýně oficiálně vzniká mlynářská živnost.

Budova během staletí prošla změnou majitelů a stavebními úpravami. Koncem 1. světové války mlýn zaniká a na náhonu je zřízená malá vodní elektrárna.

Po roce 1989 objekt chátrá. Při povodních roku 1997 sahá voda až nad úroveň oken. Naštěstí v roce 2006 přichází záchrana a začínají práce na rekonstrukci a budování restaurace s hotelem.

Dnes je Třebovický mlýn vyhledávaným místem pro pořádání svateb, oslav a kulturních akcí.

V kuchyni profesionálové ve svém oboru připravují jídla podle receptů české i mezinárodní kuchyně. Ve středu si kuchařský tým připravil výběr následujících jídel.

Servíruje se fazolová polévka a čtyři hlavní chody. Smažený květák s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou nebo tagliatelle Aglio olio e peperoncino.

Kuřecí nudličky s omáčkou z lišek, smetany a slaniny podávané s bavorskými špeclemi.

Alternativou k tradičním pokrmům, které se objevují v nabídkách restaurací, je přes noc tažená trhaná vepřová plec s česnekovým dipem a BBQ omáčkou, nakládanou zeleninou, servírovaná s hranolky.

Sdílejte článek