Nejnovější zprávy: Je to borec! Štěpán Kozub vyprodal O2 arenu, přidal další termín Průšvih, aneb když ve sklepě doutná 30 metráků uhlí. Hasiči jej museli vysát ven!

Gastronomie

Kam dnes na oběd? Do Třebovického mlýna na bavorské špecle

​Historie místa sahá až do středověku. První písemná zmínka se datuje k roku 1424, kdy na mlýně oficiálně vzniká mlynářská živnost.

Foto: trebovickymlyn.cz

Budova během staletí prošla změnou majitelů a stavebními úpravami. Koncem 1. světové války mlýn zaniká a na náhonu je zřízená malá vodní elektrárna.

Po roce 1989 objekt chátrá. Při povodních roku 1997 sahá voda až nad úroveň oken. Naštěstí v roce 2006 přichází záchrana a začínají práce na rekonstrukci a budování restaurace s hotelem.

Dnes je Třebovický mlýn vyhledávaným místem pro pořádání svateb, oslav a kulturních akcí.

V kuchyni profesionálové ve svém oboru připravují jídla podle receptů české i mezinárodní kuchyně. Ve středu si kuchařský tým připravil výběr následujících jídel.

Servíruje se fazolová polévka a čtyři hlavní chody. Smažený květák s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou nebo tagliatelle Aglio olio e peperoncino.

Kuřecí nudličky s omáčkou z lišek, smetany a slaniny podávané s bavorskými špeclemi.

Alternativou k tradičním pokrmům, které se objevují v nabídkách restaurací, je přes noc tažená trhaná vepřová plec s česnekovým dipem a BBQ omáčkou, nakládanou zeleninou, servírovaná s hranolky.