Gastronomie
29/06/2020 Jan Kubečka

Kam dnes na oběd? Ve Skoč do pole mají sýrové enchiladas

Za ostravským podnikem s originálním názvem Skoč do pole stojí Richard Mauler.

Bývalý profesionální volejbalista a majitel úspěšných kaváren CoKafe. Jak se dostane profesionální sportovec ke gastronomii?

V případě Richarda Maulera je to dílo náhody. Na místo, ve kterém podnik sídlí, upozornil majitele jeho kamarád, který hledal sklady. Po prohlídce ale zjistil, že se jedná o budoucí nákupní galerii, kde má být i kavárna.

Při pohledu z ulice působí restaurace nenápadně, ale na druhé straně budovy se nachází velká zahrada s letní terasou. Interiéru dominuje otevřená kuchyně.

Přímo před zraky hostů připravují kuchaři moderní českou gastronomii s nádechem Francie a Itálie. Specialitou kuchařů, kterou jen tak někde nenajdete, je skotské vejce.

Výběr jídel pro první pracovní den začíná dvěma polévkami, které jsou stejné po celý týden. Těšit se můžete na květákový krém se slunečnicovými semínky a petrželovým pestem nebo gulášovou polévku s hovězím masem.

Zajímavá je také nabídka hlavních chodů. Marinované kuřecí na grilu, fazolové lusky se slaninou, pečené baby brambory, česnekový dip. Typickou českou kuchyni reprezentuje moravský vrabec se smetanovým špenátem a bramborovým knedlíkem.

Pokud chcete po víkendu něco lehkého bez masa, ochutnejte sýrové enchiladas se zeleninou a rajčatovou salsou.

Sdílejte článek