Nejnovější zprávy: Hutní montáže vyrobí velkorypadlo za více než miliardu korun Dražba sedaček z Bazalů vynesla 100 tisíc. Nejvíce zaplatil kupec za tu s podpisem Baroše

Gastronomie

Legendární restaurace Žába je znovu otevřena. Má nový název i interiér

Legendární kopřivnická restaurace, které nikdo neříká jinak než Žába, je po necelém roce, kdy zde probíhaly rekonstrukce, znovu otevřena.

Foto: Brown Frog

"Restaurace byla uzavřena 19. dubna 2019. Proběhla kompletní rekonstrukce zázemí restaurace, kuchyně včetně vzduchotechniky, nového vybavení, obkladů. Nové je i zázemí pro personál, sklady potravin a nápojů. Prostor pro přijímání zboží byl také zrekonstruován," uvedl provozní a šéfkuchař restaurace Tomáš Jedlička.

Zatímco restaurace v rukách předchozích provozovatelů získala název Žába kvůli zelenému odstínu stolů a židlí, noví provozovatelé název změnii na Brown Frog, tedy hnědá žába. Interiér se totiž po rekonstrukci změnil dohněda.

"Dovybavili jsme prostor restaurace pro naše hosty, nový je bar a výčepní prostor, kde klademe důraz na správně ošetřené pivní sklo a na následné čepování piva," uvedl Jedlička.

Výčepní je připraven hostům načepovat pivo na hladinku, šnyt, čepici nebo mlíko dle jejich přání.

"Jeden z našich salónků bude určen pro naše zákazníky, kteří si budou chtít užit naprostého soukromí, ať už při obchodním jednání při obědě nebo večeři nebo při jakékoliv rodinné oslavě. Stačí jen zavolat a prostor si rezervovat."

Šéfkuchař dokončuje práce na nové kartě, která bude hotova 17. února.

"Ale už od 14. února začínáme ostrý provoz kuchyně se speciálním Valentýnským menu. Jinak na kartě najdete 12-15 tradičních českých specialit, které budeme postupně měnit dle sezóny a přání našich hostů."

Restaurace bude také nabízet speciální polední nabídku, která bude obsahovat dvě jídla a jednu polévku.

"Naši hosté se mohou těšit například na kachní řízek smažený na sádle, svíčkovou, hovězí gulášek, pečená žebra, kolena, pečené šťavnaté karbanátky s bramborovou kaší, konfit z kachního stehna, grilované kuřecí prso supreme, saláty."

Na čepu bude Budvar - nová desítka, Budvar 33 - extra hořký ležák, kvasnicový kroužek 12’ - speciál a také speciál malých pivovarů - pivo, které se pravidelně bude měnit dle nabídky menších regionálních pivovarů, které s pivovarem Budvar spolupracují.

Fotogalerie