Gastronomie
21/07/2019 Jan Smekal

Nejkrásnější předzahrádky: Radegastovna nabízí (nejen) výtečnou dvanáctku

Zahrádka Radegastovny na náměstí bývá plná od otevření až do večera. Návštěvníci si tady pochvalují výborné pivo, pikantní kuřecí křidélka či barbecue žebírka.

Masarykovo náměstí v Ostravě nabízí v létě hned několik možností, kde se dá posadit na zahrádku a vychutnat si kávu, osvěžující limonádu nebo správně vychlazené pivo. Jednou z nich je také zahrádka Radegastovny na náměstí.

„Zahrádku provozujeme ze dvou důležitých důvodů, a sice abychom k nám přilákali hosty, protože hospoda v létě bez zahrádky je mrtvou hospodou. Druhým důvodem jsou peníze. Určitě jich díky zahrádce vyděláme více, než kdybychom byli v létě bez ní,“ uvedla Jarmila Vavrušová, provozní Radegastovny na náměstí s tím, že lidé na zahrádce oceňují především dobré pivo a také možnost sedět v příjemném prostředí pod stromy, které zajišťují stín i v horkých letních dnech.

Radegastovna svou zahrádku otevírá vždycky ve 14 hodin. Zpravidla se pokaždé zaplní během první půl hodiny a žije to na ní až do půl desáté večer, kdy ji tady zavírají.

„Kolikrát se stává, že někteří už netrpělivě postávají a vysedávají pod stromy a nemohou se dočkat, až otevřeme. Malá zahrádka totiž bývá plná, takže netrpělivě čekají, až otevřeme velkou. Do půl hodiny po otevření ji máme plnou a zaplněná je až do večera,“ poznamenala Vavrušová.

Zahrádku Radegastovny využívají pivaři, páry či rodiny s dětmi. „Všechny dokážeme uspokojit, jinak by k nám nechodili,“ dodala.

Personál Radegastovny na náměstí nabízí hostům zahrádky všechno, co by jim nabídli i uvnitř. „Kávy, míchané nápoje, pivo i nealkoholické nápoje. Pokud jde o jídla, i u nich platí, že venku si zákazníci mohou pochutnat na tom samém, co by si mohli dát vevnitř,“ řekla Vavrušová.

V létě pak podle provozní jednoznačně nejvíce letí pivo.

„Troufám si říct, že máme nejlepší dvanáctku v Ostravě. Pokud jde o jídlo, naší specialitou jsou kuřecí křidélka, ať už Buffalo nebo Louisiana, která jsou hodně ostrá se specifickou omáčkou. Jsou lidé, kteří na ně chodí a vyloženě je milují. Hodně dobrá jsou pak také barbecue žebírka a pivo, to k létu neodmyslitelně patří,“ vyjmenovala Vavrušová.

Venkovní zahrádka disponuje také přilehlým dřevěným domkem s výčepem, takže hosté mohou přímo sledovat, jak se jim zrovna čepuje pivo.

„Největším kamenem úrazu je ohromná nouze o personál. Ať jde o někoho na bar, do kuchyně nebo uklízečku. Kvalitní personál se v dnešní době shání velmi těžko,“ uzavřela Vavrušová.

Sdílejte článek