Gastronomie
23/03/2024 Admin PATRIOT

Sídlíme v horách, u hostů vítězí zvěřina, zní z útulné Kopřivné

Foto: se souhlasem Pojez festu

V srdci hor, přímo u sjezdovky v oblíbeném Ski areálu Kopřivná, se nachází panoramatická restaurace, kde si můžete vychutnat nejen dechberoucí výhled na sjezdovku a malebné údolí Malé Morávky, ale hlavně moderní českou kuchyni připravovanou z jesenických surovin.

Příjemným interiérem se line vůně domácích moučníků. Šéfkuchař Karel Súkup s hrdostí zdůrazňuje, že za pozitivními recenzemi stojí práce celého týmu. Nejde jen o kuchaře, ale o všechny členy personálu, včetně obsluhy restaurace. Každý z nich se podílí na tom, aby návštěva horského hotelu byla skvělým gastronomickým nebo společenským zážitkem.

Na jakou kuchyni se zaměřujete?

U nás lidé najdou převážně českou klasiku, ovšem v moderním pojetí s využitím jesenických surovin. Vzhledem k tomu, že se nacházíme uprostřed hor a máme tady čerstvý a čistý vzduch, tak je logické, že na menu máme poctivá jídla, která zasytí. U nás na jídelním lístku proto spíše najdete zvěřinu, než experimentální pokrmy. Menu sestavujeme tak, aby oslovilo a dávalo smysl. Jídelní lístek pravidelně obměňujeme, abychom vždy dokázali nabídnout něco nového a zajímavého, ale zároveň si zachováváme ta nejoblíbenější jídla.

Například?

Stálicí je například krkovice s originálním zelím z červené řepy a domácí bramborové šišky, nebo jelení kýta na smetaně s klasickým karlovarským knedlíkem. Vše připravujeme s ohledem na sezónnost a dostupnost kvalitních surovin. Kvalita a čerstvost je absolutní základ. Vedle stálého jídelního lístku nabízíme i denní menu, abychom hostům, kteří u nás tráví více dní, nabídli větší výběr. Baví mě vymýšlet speciality pro tuto nabídku.


Foto: se souhlasem Pojez festu

Občas se vydám přes kopec do místní rybárny, vyberu ty nejlepší pstruhy a ty pak připravím pro naši denní nabídku. Tento přístup nám umožňuje nejen podporovat místní výrobce, ale i zaručit, že to, co nabízíme, je vždy to nejlepší, co může naše okolí nabídnout.

Máte nějakou stálou spolupráci s dodavateli?

Začali jsme spolupracovat s farmou ve Stěbořicích, která se stala naším zdrojem vynikajícího vyzrálého hovězího masa. Osobně jsem farmu navštívil a okamžitě mě zaujal jejich pečlivý přístup ke zvířatům a celková atmosféra místa. Je to opravdu inspirující a jsem nesmírně rád, že náš hotel může s takovým místem spolupracovat. Jedním z dalších důvodů, pro který jsem na naši kuchyni opravdu pyšný, jsou naše moučníky, například koláče, buchty i různé servírované dezerty, které si pečeme sami.


Foto: se souhlasem Pojez festu

Sdílejte článek