Šťastná sedmička. Ostravarna U Jubilejní získala k narozeninám certifikát za skvělé pivo
Ostravarna U Jubilejní oslavila sedmé výročí. A při té příležitosti si „nadělila“ jeden dárek.
Ostravarna U Jubilejní byla prvním podnikem, který vznikl ve spolupráci s pivovarem Ostravar. Vzájemná spolupráce funguje na jedničku a z restaurace se stalo oblíbené místo, kam lidé chodí na dobré pivo a poctivou českou kuchyni.
Na prvotřídní kvalitě piva si v Ostravarně u Jubilejní zakládají. „Naše pivo je nejlepší,“ usmál se spolumajitel restaurace Michal Ripp, který vlastní taky Potrefenou Husu v Olomouci.
Prestižní certifikát
O tom, že tady pracují s pivem opravdu poctivě, rozhodli i odborníci. Ostravarna U Jubilejní totiž jako první v republice získala Certifikát nejvyšší pivní kvality pivovaru Ostravar. „Je to pro nás velká pocta, hodně jsme se na ten moment těšili. Certifikát jsme obdrželi za kvalitu, servis, péči o pivo i pivní kulturu,“ řekl spokojeně druhý spolumajitel Jaroslav Mašlaň. Obchodní sládek Ostravaru během roku sleduje ve vybraných podnicích kvalitu čepování, péči o sklo či výčepní zařízení. A pak rozhodne, komu certifikát udělí. „Jsme rádi, že jsme ho získali jako první,“ dodal Ripp.
Udělení certifikátu bylo spojeno i s oslavou sedmých narozenin podniku. Sláva to byla veliká, pivo teklo proudem a návštěvníci si pochutnali i na skvělé kuchyni. „Přišli za námi lidé z pivovaru, naši štamgasti i další hosté. Obchodní sládek narazil soudek s nepasterizovanou nefiltrovanou dvanáctkou, stočenou přímo ze spilky. Slavili jsme dlouho, byl to krásný den,“ prozradil Mašlaň.
V Ostravarně U Jubilejní během sedmi let načepovali více než 600 tisíc piv. Ty tady uchovávají v tancích nebo sudech, které jsou umístěny v chladicím boxu. V restauraci je na čepu Ostravar 12 a Mustang 11 - obě z tanku, ale taky Černá Barbora nebo pravidelné a oblíbené čepované speciály.
Vepřové koleno i plec z Jihu
Hodně pestrý je i jídelní lístek. Ostravarna U Jubilejní nabízí denní meníčka i speciality. Vyhlášené je místní vepřové koleno nebo trhaná vepřová plec z Jihu, která je inspirovaná trhanou plecí z Jižní Karoliny. „Maso se u nás nakládá, marinuje, pomalu peče, trhá a odpočívá v jablečném džusu,“ prozradil šéfkuchař Dalibor Hlaváček. Velkou oblibu si získal i místní pekáč. „Je to něco ve stylu prkna nebo koryta. Jedná se o porci zhruba pro sedm chlapů, kteří v pekáči dostanou trhanou plec, koleno, křídla, omáčky či zeleninu. Má to super atmosféru,“ dodal Michal Ripp.
Ostravarna U Jubilejní vstoupila do osmého roku. A rozhodně nepolevuje. Každý čtvrtek tady probíhají hojně navštěvované Chytré kvízy, v teplých dnech se plní terasa a jednu sobotu v měsíci jsou v plánu koncerty všech žánrů. Chystají se taky další speciální týdenní akce, během nichž restaurace láká na tvarůžky, řízky, burgery, bramboráky nebo zabíjačkové speciality s místním řezníkem. Pokračují i speciální víkendové nabídky jídel nebo nedělní pivo za 33 korun.
„Nechceme zůstat na místě, proto stále plánujeme nějaké novinky, kterými našim hostům uděláme radost. Vymýšlíme nová jídla, sázíme na čerstvé suroviny a neustále dbáme na špičkovou kvalitu piva. Snad za rok přidáme i další známku do certifikátu,“ přál si Ripp.