Gastronomie
30/01/2020
Jaroslav Baďura
Šunka z kapra? Festivalové menu hotelu Miura opět překvapuje
Magazín PATRIOT mapuje restaurace, které se zapojily do letošního ročníku Grand Restaurant Festivalu gastronoma Pavla Maurera.
Šéfkuchař Miury Michal Göth se svým týmem loni připravili mimořádně zajímavé menu, které splňovalo zadání, tedy Da Vinci.
A jak je už u Miury zvykem, překvapuje i letos, a téma, sci-fi, pojal tým šéfkuchaře Götha opět po svém.
Host dostane nejdříve pozornost z kuchyně, neboli amuse bouche: krém z červené čočky se syrovátkou, pikantní cuketa, starý kozí sýr.
Předkrm tvoří kapr a majonéza: šunka z kapra, kapary, pikantní majonéza.
Hlavním chodem je kontrabáš: uzené hovězí srdce, pohanka, kysané zelí, brynza, bramborová pěna.
Jako dezert podává hotel Miura zákusek známý jako Pavlova s dýňovým kompotem a sorbetem.
Seznam všech přihlášených restaurací najdete a degustaci si můžete objednat na stránkách Grand Restaurant Festivalu.
Související články
Gastronomie
Ve Lhotce otevřelo labužnické bistro. Nabízí domácí dobroty i velký dětský koutek
10/10/2024
Petr Sobol
Gastronomie
Bistro uprostřed lesů. Tvrdé vám na Vintrovce nenalijí, zato berou karty
08/10/2024
Admin PATRIOT
Gastronomie
Třinecký Destiny bar: Nejraději mícháme drinky lidem přímo na míru
06/10/2024
Redakce PATRIOT
Gastronomie
Bistro jak cyp! Ostravský podnik začal dělat dorty a pyramidy z burgerů
04/10/2024
Petr Sobol
Gastronomie
Vítejte ve Sladkém tajemství. Prvorepublikové kavárny zdobí Ostravu
02/10/2024
Petr Sobol
Nejnovější články
Společnost
Do Ostravy dorazila móda z Milána. U Karoliny otevřel nový italský butik PAVONE
05/10/2024
Václav Menšík
Gastronomie
Ve Lhotce otevřelo labužnické bistro. Nabízí domácí dobroty i velký dětský koutek
10/10/2024
Petr Sobol
Gastronomie
Bistro uprostřed lesů. Tvrdé vám na Vintrovce nenalijí, zato berou karty
08/10/2024
Admin PATRIOT