Vosíme má nové bistro v centru Ostravy. Nahradilo bývalou banku
Vosíme otevřelo další pobočku. Po Ostravě-Jihu má bistro s posezením také v centru města.
Pizzaři z Vosíme už se nezaměřují jen na pobočky na rozvoz. Naopak, v poslední době otevírají také bistra s posezením. Jedno z nich je od podzimu v nákupním centru Kotva v Zábřehu, další má otevřeno od začátku května u Elektry v centru Ostravy – konkrétně v místech, kde dříve bývala banka Sberbank. „Kompletně jsme to tady předělali, stálo nás to dost sil i peněz, ale výsledek je krásný. Bistro v takovém designu tady ještě není,“ řekl franšízant Václav Hájek, který provozuje taky bistra v Ostravě-Jihu, Přerově a Opavě.
Prostor, ve kterém se nová pobočka nachází, v posledních letech chátral. „Byla to ostuda. Jsem rád, že se nám to tak krásně povedlo předělat. Nedaleko se navíc opravuje i Ostravica-Textilia, takže to tady bude celé pěknější,“ uvedl Hájek.
Vosíme má v současné době už 29 poboček – jednu vlastní ve Frýdku-Místku a 28 franšízových, které se nacházejí i za hranicemi Moravskoslezského kraje. Vosíme je taky ve Zlíně, Olomouci, Vyškově, Brně nebo třeba v Uherském Hradišti. A půjde ještě dál. „Do roku 2027 chceme mít 50 poboček. To je cíl, kterému věříme. Až obsadíme republiku, tak půjdeme i do zahraničí. Aktuálně si brousíme zuby na Polsko, ale uvidíme, co se bude dít. Tak daleko totiž ještě nevidíme,“ prozradil jeden ze zakladatelů „vosí“ společnosti Thanh Chau.
Nové bistro funguje na stejných principech jako ostatní pobočky: co nejvíc objednávek by mělo být hotovo do třiceti minut, přímo v bistru zákazníkům pizza přistane na stole za pět až devět minut od objednání. „Největší nápor v bistru bývá během obědů. Jsme ale asi padesát metrů od Stodolní, takže to je zajímavé i večer,“ přiznal Hájek, jenž do budoucna nevyloučil ani další franšízu. „Jsem otevřený další expanzi, teď se ale soustředím, abychom správně nastavili všechny procesy tady. Vždy to trvá zhruba měsíc, než se celý tým správně sehraje. A co bude dál, to se uvidí,“ dodal.