Ostravský Frankie’s Pub má nové menu i provozovatele. Nabízí burgery od Mama’s
Jsou tomu už více než dva roky, co bývalý ostravský podnik The Pub nahradil Frankie’s Pub. Ten má od srpna nové provozovatele.
Frankie’s teď pod sebou mají Ondřej Dubjel a Sabina Milerová, dva dlouholetí partneři, kteří v gastronomii podnikají už řadu let. Působili v Kavárně Elektra nebo v hlučínské Kozlovně Zlatý časy, mají taky cateringovou firmu a od začátku srpna i Frankie’s Pub, který se nachází v bezprostřední blízkosti Nové Karoliny.
„Bydlíme hned vedle. Když jsme se dozvěděli, že by to bylo možné vzít pod sebe, tak jsme neváhali. Máme to tady rádi a chtěli bychom tomu pomoct. Podle nás to má totiž veliký potenciál,” uvedl pro patriotmagazin.cz Ondřej Dubjel.
Jejich podnik leží kousek od centra, blízko tramvajové zastávky nebo kampusu Ostravské univerzity, navíc hned vedle velkého nákupního centra, přesto nepraská ve švech. „Někteří lidé Frankie’s neznají, další si myslí, že je tady The Pub,” prohodila Sabina Millerová. „My to ale chceme změnit. Jsme z branže a děláme to srdcem, pro lidi. Jsme tady denně, věnujeme se personálu, tak snad se nám to povede,” věří.
Ondřej Dubjel sám vaří, a tak se postavil do kuchyně i ve Frankie’s. Podnik změnil menu a pro své hosty si připravil řadu lákadel - třeba koleno, křídla nebo žebra, ale taky španělského ptáčka. „Toto miluju. Stejně jako uzené korbačíky v pivním těstíčku,” usmál se kuchař a provozovatel v jedné osobě. Pomáhá mu i otec, který v sezoně dodává do podniku zeleninu z Beskyd.
Velkým lákadlem Frankie’s jsou také burgery, na které získali franšízu od populárního Mama’ Bistra. „Je to jejich přesná kopie. Náš personál je na jejich přípravu proškolený, máme i stejné dodavatele,” vysvětluje Dubjel.
Frankies’s nabízí i rozvoz, do budoucna plánuje různé akce, speciální večery nebo třeba halloweenskou párty. „Chystáme i víkendové menu. To je totiž něco, co v centru Ostravy hodně chybí,” prozradil Ondřej Dubjel, podle něhož by se Frankie’s mohlo stát ideálním místem, kde by lidé mohli nastartovat své páteční nebo sobotní večery. „Dáte si tady tankovou Plzeň, dobré jídlo, nějakého panáčka a můžete vyrazit dál do ulic a barů,” usmívá se.